Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Un viitor mai bun prin educație!
"Educația nu este o pregatire pentru viață, ci insăși viața." John Dewey

Program de formare în cadrul proiectului ”Un viitor mai bun prin educație!”

Botoșani, 26 septembrie 2015
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani este beneficiarul  proiectului strategic  „Un viitor mai bun prin educaţie”, POSDRU/162/2.2/S/142190, cod SMIS: 50629, având ca parteneri Asociația Grupul de Acțiune Locală ”Valea Bașeului de Sus” – Partener 1 şi S.C. SIVECO România S.A – Partener 2. 
 
Obiectivul general al proiectului este prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire  timpurie a şcolii pentru componenta remedial-corectivă şi pentru componenta preventivă, prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune, abordări informatice moderne (TIC) şi programe educaţionale integrate de furnizare a competenţelor şi abilităţilor de bază, într-un sistem educaţional incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii informaţionale bazată pe cunoaştere şi progres tehnologic.
 
Obiectivele specifice sunt: îmbunătăţirea nivelului de informare, conştientizare şi înţelegere a membrilor grupului ţintă privind oportunităţile oferite în cadrul proiectului,  îmbunătăţirea procesului de educaţie remedial-corectivă prin implementarea programului de tip „A doua şansă, implementarea unui program de tip „Şcoala altfel” cu scopul de a beneficia de educaţie remedială şi învăţare asistată. 
 
În cadrul activității A.3 Proiectarea şi desfășurarea programului pentru formarea și perfectionarea personalului pentru  operaţiunile remedial/corectivă și preventivă, la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, în data de 26.09.2015,  s-a desfășurat  modulul 4 ”Utilizarea platformei TIC”. Modulul de formare a fost susținut de Partenerul 2 din cadrul proiectului – S.C. SIVECO Romania S.A. și a vizat formarea celor 150 de cadre didactice  implicate în desfășurarea programului pentru componenta remedial/corectivă, în vederea utilizării portalului proiectului (http://195.82.131.197/isjbt_142190/) în cadrul activităților dessfășurate cu elevii.
 
Prof. Mihaela HUNCĂ
Inspector Şcolar General